Μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή είναι να δίνεις και να παίρνεις αγάπη. Το υπέροχο αυτό συναίσθημα έχει πολλές πτυχές και πολλοί από εμάς το νιώθουμε κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε με το κατοικίδιό μας. Καθένα από αυτά τα μοναδικά πλάσματα έχει τον δικό του χαρακτήρα, τις δικές του ανάγκες και βέβαια, τη δική του ιστορία. Όλα, όμως, αυτό που χρειάζονται ουσιαστικά είναι φροντίδα και αληθινή αγάπη. Να αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια οικογένεια και ότι έχουν ένα πραγματικό σπίτι. Η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο θέλει υπομονή και υποχωρήσεις, αλλά είναι όμορφη και έχει να μας διδάξει πολλά.

Do not disturb
Βασική αρχή μιας επιτυχημένης συγκατοίκησης είναι ο ιδιωτικός χώρος. Μια ζεστή γωνιά, όπου το κατοικίδιό μας μπορεί να χαλαρώσει, να φάει με την ησυχία του, να παίξει και γενικά να απομονωθεί είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει, καθώς ενισχύει την καλή του ψυχολογία. Αντιλαμβάνεται ότι εκεί μπορεί να νιώθει ασφάλεια και ηρεμία, σέβεται περισσότερο τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και δεν πανικοβάλλεται όταν χρειαστεί να λείψουμε μέσα στην ημέρα.

Προσοχή, κίνδυνος!
Αιχμηρά αντικείμενα, χημικές ουσίες, τοξικά φυτά, επιβλαβείς τροφές σε κοινή θέα, ανοιχτά παράθυρα, ολισθηρά πατώματα είναι μερικοί από τους κινδύνους στους οποίους είναι πιθανό να εκτεθεί το κατοικίδιό μας μέσα στο σπίτι. Προσέχοντας μερικές λεπτομέρειες μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για την ασφάλεια του αγαπημένου μας φίλου.

Έχει ο καιρός γυρίσματα…
Οι εξωτερικές καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζουν την αίσθηση κρύου ή ζέστης του κατοικίδιού μας, αλλά σίγουρα μέσα στο σπίτι θα πρέπει να επικρατεί μια ισορροπία. Η πολύ υψηλή θερμοκρασία τον χειμώνα και η πολύ χαμηλή το καλοκαίρι ενδέχεται να συγχύσουν τον μεταβολισμό του, με αποτέλεσμα να νιώθει δυσφορία. Η λύση είναι το μέτρο, εκτός κι αν το κατοικίδιό μας ανήκει σε είδος που χρειάζεται συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάνεις ένα πλάσμα ευτυχισμένο μόνο και μόνο με το να του παρέχεις αγάπη, φροντίδα και έναν ζεστό χώρο, όπου θα νιώθει προστατευμένο. Άλλωστε όλοι αυτό δε θέλουμε από το σπίτι μας; Να είναι το καταφύγιό μας, ένα μέρος όπου είμαστε ασφαλείς ό,τι κι αν συμβεί. Γι’ αυτό και η Anytime μας προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ασφάλισης κατοικίας, βασισμένες στις ανάγκες μας, ώστε να έχουμε μια ξέγνοιαστη και ήρεμη καθημερινότητα μέσα στο σπίτι μας μαζί με κάθε μέλος της οικογένειάς μας.