Πολλοί οι λόγοι που μπορεί να κάνουν ελκυστική την ιδέα του home gym. Κάτι η πανδημία που σε έβαλε σε DIY mood και σου έμαθε να αγαπάς το σπίτι σου, κάτι η τιμή της βενζίνης που ανεβαίνει και οι υπερωρίες στη δουλειά… ε, δε θέλει και πολύ για να το πάρεις απόφαση ότι το να μετατρέψεις έναν χώρο του σπιτιού σου σε γυμναστήριο μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Άσε που αν το φτιάξεις όμορφο, θα σε κάνει σίγουρα να θες να γυμνάζεσαι συχνότερα! Δες, λοιπόν, πώς και τι μπορείς να κάνεις…

 

Βρες τον χώρο

Αρχικά πρέπει να αποφασίσεις ποιος χώρος του σπιτιού εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό σου. Ένα guest room που δε χρησιμοποιείται; Μια σοφίτα ή ένα υπόγειο; Ένα γκαράζ; Όλα τα προηγούμενα αποτελούν ιδανικές επιλογές που με λίγη προσπάθεια μπορούν να μετατραπούν σε ένα άρτιο home gym.


home gym 

Βρες τα gym accessories

Αφού βρήκες το κατάλληλο μέρος, τώρα πρέπει και να το εξοπλίσεις! Ανάλογα με το είδος της γυμναστικής που προτιμάς, θα χρειαστούν και τα κατάλληλα αξεσουάρ/όργανα. Αν είσαι yoga/pilates fan, θα χρειαστείς σίγουρα yoga mats, fitness balls, yoga blocks. Για τους οπαδούς της αερόβιας άσκησης, του TRX ή του Cross Fit, θα χρειαστούν kettlebells και βαράκια, ιμάντες TRX, λάστιχα αντίστασης, σχοινάκι, μονόζυγο και stepper. Αν πάλι σου αρέσει το boxing, ένας σάκος που θα κρεμάσεις από την οροφή θα γίνει η αγαπημένη σου εκτόνωση μετά από μια δύσκολη μέρα. Και, αν φυσικά το σηκώνει το budget σου, μπορείς πάντα να προσθέσεις και κάποια επιπλέον όργανα γυμναστικής, όπως ποδήλατο ή ελλειπτικό.

home gym

Φτιάξε gym ατμόσφαιρα

Στην περίπτωση του yoga studio, θέλουμε ένα πιο zen, chill out περιβάλλον, με μαξιλάρες, rattan καλάθια για τις πετσέτες και αρωματικά sticks. Για τα πιο κλασικά private gyms, μια ωραία ιδέα είναι ένας λευκός πίνακας για να γράφεις τα “workouts of the day”, σετ και επαναλήψεις, ένας ολόσωμος καθρέφτης για να παρατηρείς τις αλλαγές στο σώμα σου και μικροί πίνακες με motivational quotes που θα σε κρατούν σε εγρήγορση.

home gym

Και μην ξεχνάς ότι η Anytime είναι πάντα δίπλα σου για να προστατεύσεις το σπίτι σου, τον αγαπημένο σου χώρο που μπορεί να μετατραπεί και στο προσωπικό σου γυμναστήριο!