Παρόλο που ζούμε σε μια χώρα που δε σημειώνονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, το κρύο όμως –λόγω και της υγρασίας– είναι ιδιαίτερα αισθητό σε εμάς, πόσο μάλλον στα κατοικίδιά μας! Ακολούθησε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να κάνεις τη χειμερινή τους διαβίωση πιο ευχάριστη και άνετη.

Προστασία από το κρύο

Αν το ζωάκι σου περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στην αυλή, αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να συνεχιστεί τους μήνες που η θερμοκρασία πέφτει – και μη σκεφτείς ως δικαιολογία το τρίχωμα του ζώου, γιατί είναι σαν να μου λες ότι είναι ok να κοιμάσαι εσύ στον κήπο φορώντας απλά το παλτό σου… γίνεται; Δε γίνεται! Γι’ αυτό περιορίζουμε την παραμονή των κατοικίδιων σε εξωτερικούς χώρους και φροντίζουμε, για όσο παραμένουν, έξω να υπάρχει ένα ζεστό και χωρίς υγρασία σπιτάκι, ένας χώρος δηλαδή όπου θα νιώθουν και θα είναι κάπως πιο προστατευμένα. Επιπλέον, για αποφυγή κρυοπαγημάτων, ειδικά στα αυτιά, την ουρά και τα πόδια που είναι πιο εκτεθειμένα, καλό θα ήταν να αγοράσεις τον απαραίτητο… εξοπλισμό – ξέρεις, αυτά τα χαριτωμένα ζακετάκια, μποτάκια κ.λπ., ώστε να κρατηθούν ζεστά στη διάρκεια του περιπάτου ή της παραμονής στον κήπο.

κατοικίδια

Προσοχή στη διατροφή

Όταν το ζωάκι σου καταναλώσει νερό ή φαγητό από μπολάκια που έχουν παραμείνει πολλές ώρες έξω στο κρύο, η αίσθηση δε θα είναι τόσο ευχάριστη. Φαντάσου ότι θα νιώθει σαν να γλείφει ένα κομμάτι πάγου αντί να απολαμβάνει την τροφή του, επομένως καλό θα ήταν να φροντίζεις να του αλλάζεις τα σκεύη, για να μην παγώνει η τροφή που βρίσκεται μέσα σ’ αυτά. Επίσης, επειδή όταν έχει κρύο οι σκύλοι και οι γάτες κινούνται λιγότερο, μη βγαίνοντας τόσο συχνά για βόλτα, αλλά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να κρατηθούν ζεστά, λογικό είναι να τους… ανοίγει η όρεξη, γι’ αυτό και ίσως πρέπει να περιορίσεις κάπως την ποσότητα της τροφής.

κατοικίδια

Προσοχή στο αυτοκίνητο

Το αντιψυκτικό υγρό που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα στο αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τα ζωάκια μας, όταν στάζει στο έδαφος, γιατί μπορεί να το καταναλώσουν και να δηλητηριαστούν. Επιπλέον, τους χειμερινούς μήνες καλό θα ήταν, πριν ξεκινήσεις, να ελέγχεις κάτω από το αυτοκίνητο, καθώς πολλές γατούλες βρίσκουν εκεί καταφύγιο από το κρύο, συχνά και μέσα στο ζεστό κινητήρα.

Φρόντισε, λοιπόν, το αγαπημένο σου κατοικίδιο όσο καλύτερα μπορείς! Όσο για το σπίτι και το αυτοκίνητό σου; Αυτό το έχει αναλάβει η Anytime!