Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές, ασυναίσθητα ή από ανάγκη, παρακάμπτουμε κάποιους βασικούς κανόνες που υπαγορεύουν πότε είναι πραγματικά επικίνδυνο για εμάς, τους συνεπιβάτες και τους υπόλοιπους οδηγούς να πιάσουμε το τιμόνι. Δες πιο κάτω σε ποιες περιπτώσεις είναι απαγορευτικό να οδηγήσεις αλλά και σε ποιες πρέπει να το κάνεις με πολύ μεγάλη προσοχή.

Όταν έχεις πιει ή είσαι υπό την επήρεια φαρμακευτικής αγωγής

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ότι είναι επικίνδυνο να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμακευτικής αγωγής που προκαλεί υπνηλία ή άλλες παρενέργειες αλλά και πόσες δεν έχεις παραβεί αυτόν τον κανόνα γιατί «έλα μωρέ, δεν πάω μακριά» ή «αισθάνομαι μια χαρά» και άλλες ευφάνταστες δικαιολογίες. Μην παίζεις με την τύχη σου και μην το ρισκάρεις να οδηγήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ολέθρια…

don'ts

Όταν είσαι πολύ κουρασμένος/η ή άρρωστος/η… ή και τα δύο

Όταν το σώμα είναι καταπονημένο από υπερβολική κούραση, έλλειψη ύπνου ή αρρώστια τα αντανακλαστικά δεν λειτουργούν σωστά και υπάρχει μειωμένη συγκέντρωση, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο και να οδηγήσει σε ατυχήματα. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση αν μπορείς, καλό είναι να το αποφύγεις αλλιώς φρόντισε να το κάνεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσεις στον προορισμό σου.

don'ts

Όταν βιώνεις ακραία συναισθήματα

Μη μου πεις πως δεν έχεις παρατηρήσει ότι όταν βιώνεις με ένταση ένα συναίσθημα δεν επηρεάζεται και ο τρόπος που οδηγείς, π.χ. να πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω μέσα στην τρελή χαρά σου ή να κάνεις απότομες, σπασμωδικές κινήσεις πάνω στα νεύρα σου. Βέβαια δεν λέμε ότι απαγορεύεται να πιάσεις τιμόνι σε αυτές τις περιπτώσεις, απλώς πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει πριν μπεις στο αυτοκίνητο.

don'ts

Όταν έχεις φάει πολύ

Έφαγες τον… αγλέορα και σε περιμένει ταξίδι επιστροφής; Περίμενε να… πάει κάτω το φαΐ (για να στο πω και επιστημονικά, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης), πιες κανένα καφέ και μετά ξεκίνα, γιατί διαφορετικά σε βλέπω να σε παίρνει ο ύπνος στο τιμόνι, κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε!

don'ts

Επειδή όμως όσο προσεκτικοί και να είμαστε, τα απρόοπτα καραδοκούν, η ασφάλεια αυτοκινήτου στην Anytime ήταν και θα είναι πάντα απαραίτητη.