Σε αναμονή της επίσημης και μεγαλοπρεπούς τελετής στέψης του Βασιλιά Καρόλου το Σάββατο 6 Μαΐου, όπου χιλιάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και στους γύρω δρόμους του κεντρικού Λονδίνου για να την παρακολουθήσουν, θα είχε ενδιαφέρον να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στη ζωή και την καθημερινότητά του και να μάθουμε πράγματα που δεν ξέρουμε για εκείνον!

Για παράδειγμα, η σύζυγός του Δούκισσα Καμίλα αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένα από τα πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο και τον γεμίζουν ηρεμία και γαλήνη είναι η ενασχόληση με την κηπουρική. Το Highgrove House στο Γκλόσεστερ είναι ο προσωπικός του «Κήπος της Εδέμ», το καταφύγιό του, με υπέροχους κήπους με σπάνια φυτά και βότανα που ο ίδιος εδώ και χρόνια επιμελείται και δικαίως θεωρούνται από τους πιο όμορφους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κήπος έχει καλλιεργηθεί σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής γεωργίας, καθώς ο νέος βασιλιάς είναι πρωτοπόρος και ορκισμένος οπαδός της οικολογικής κηπουρικής.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, το πάθος και η προσήλωσή του με την κηπουρική από μικρή ηλικία έχουν σημαντική επιρροή στην ψυχοσύνθεσή του και είναι το μυστικό της ενέργειας και της καλής του διάθεσης.

Κάτι που ίσως δεν γνώριζες είναι ότι η μεθυστική ευωδία των δέντρων Tilla Petiolaris του Highgrove αποτέλεσαν την έμπνευση, ώστε ο βρετανικός οίκος αρωμάτων Penhaligon’s να δημιουργήσει το άρωμα “Highgrove Bouquet Eau de Parfum”.

Κάτι άλλο που προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση στον Κάρολο είναι το να οδηγεί το αγαπημένο του αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από την Aston Martin DB6 Volante, που έχει στην κατοχή του εδώ και 52 χρόνια! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το δώρο της μητέρας του, Ελισάβετ, για τα 21α γενέθλιά του. To ενδιαφέρον είναι ότι ο Κάρολος το μετέτρεψε πριν από περίπου μιάμιση δεκαετία σε ένα από τα πιο οικολογικά αυτοκίνητα του πλανήτη, καθώς ήταν από τους πρώτους που έκαναν μετάβαση στα «πράσινα» καύσιμα!