Αν έχεις πάρει πρόσφατα κατοικίδιο, σίγουρα ξέρεις ότι το πρώτο διάστημα της προσαρμογής είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Τώρα μάλιστα που οι διακοπές πλησιάζουν, αν είναι το πρώτο σου ταξίδι με το pet σου, σίγουρα θα σε απασχολεί το ποιος είναι ο πιο σωστός και ασφαλής τρόπος μεταφοράς του. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια tips που θα κάνουν το ταξίδι πιο άνετο και ευχάριστο και για το κατοικίδιό σου αλλά και για σένα.

Προετοιμασία πριν το ταξίδι

Φρόντισε να ταΐσεις το κατοικίδιό σου περίπου τρεις ώρες πριν φύγετε με ένα ελαφρύ γεύμα και ετοίμασε ένα kit ταξιδιού που θα περιλαμβάνει το βιβλιάριο με τους εμβολιασμούς του, την τροφή του μαζί με το δοχείο της, το νερό του, τα φάρμακά του, μαντηλάκια και σακουλάκια απορριμμάτων και ίσως κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι που θα το κρατήσει απασχολημένο στη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις και το κολάρο με την ετικέτα ταυτότητας που αναγράφει διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τρόποι μεταφοράς

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του αυτοκινήτου, αν το ζωάκι είναι μικρόσωμο, θα εξυπηρετούσε ένα κουτί μεταφοράς, το οποίο όμως να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να σηκωθεί, να γυρίσει και να ξαπλώσει μέσα σε αυτό και επιπλέον το κουτί πρέπει να αερίζεται επαρκώς και να είναι δεμένο στο κάθισμα. Αν πάλι έχεις σκυλί μεγάλου μεγέθους, τα barriers είναι μια καλή λύση. Πρόκειται για σιδερένια ή υφασμάτινα πλέγματα που προσαρμόζονται συνήθως στα καθίσματα, ώστε ο σκύλος να έχει τον δικό του χώρο και να έχει την ελευθερία να κινηθεί, χωρίς όμως να σου αποσπά την προσοχή στη διάρκεια του ταξιδιού. Και αν δεν σου κάνει αυτή η λύση, υπάρχουν βεβαίως και οι ζώνες ασφαλείας που είναι ειδικές για μεταφορά σκύλων στο αυτοκίνητο.

Τip: Αν το κατοικίδιό σου δεν έχει συνηθίσει τη μεταφορά με το αυτοκίνητο, καλό θα ήταν πριν το ταξίδι να κάνεις κάποιες σύντομες διαδρομές μαζί του, ώστε να εξοικειωθεί με τον χώρο και να νιώσει άνετα.

pet

Do’s & don’ts στη διάρκεια του ταξιδιού…

Για όσο διαρκεί το ταξίδι επιβάλλονται συχνές στάσεις, ανά 2 – 3 ώρες για να μη ζαλίζεται, να φάει ή να πιει νερό αλλά και για το… κάλεσμα της φύσης. Ποτέ μην ταΐσεις το pet σου σε κινούμενο όχημα, γιατί αυτό μπορεί να του προκαλέσει ναυτία. Οι πόρτες πρέπει να είναι κλειδωμένες και σε καμία περίπτωση να μην αφήνεις το σκυλί να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο.

Και φυσικά, όπως φροντίζεις για την ασφάλεια του pet σου, πρέπει να φροντίζεις και για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, με τα προγράμματα ασφάλισης της Anytime που είναι δίπλα σου κάθε στιγμή!