Σε όλους μας έχει συμβεί ή θα συμβεί κάποια στιγμή και επειδή, κακά τα ψέματα, oι περισσότεροι δεν ανήκουμε στην κατηγορία αυτών που βγάζουν τη ρεζέρβα και την αντικαθιστούν σε χρόνο dt λες και έχουμε δουλέψει σε βουλκανιζατέρ, καλό είναι να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, ώστε να μην πανικοβληθείς και χάσεις πολύ χρόνο.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταθμεύσεις προσεκτικά και με ασφάλεια το όχημα στην άκρη του δρόμου, βάζοντας το προειδοποιητικό τρίγωνο στη σωστή απόσταση. Στη συνέχεια, έχεις τις εξής επιλογές:

λάστιχο

Do it yourself – Οι εναλλακτικές λύσεις

Δεν φτάνει μόνο να ξέρεις πώς θα το κάνεις, αλλά να έχεις και τα απαραίτητα… αξεσουάρ, δηλαδή ρεζέρβα, γρύλο, κλειδί κτλ. Αν μάλιστα η ζημιά δεν είναι μεγάλη, δηλαδή το λάστιχο δεν έχει σκάσει αλλά μόνο τρύπησε, μπορείς να το επισκευάσεις προσωρινά, ώστε να μπορέσεις να φτάσεις στο κοντινότερο συνεργείο, αρκεί να διαθέτεις ένα μικρό κομπρεσέρ αέρα, το οποίο συνδέεται με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να το φουσκώσεις σε λίγα λεπτά. Επίσης, για πιο μικρές ζημιές υπάρχουν και τα σπρέι επισκευής ελαστικών που βοηθούν ώστε να κλείσει προσωρινά η τρύπα και να φουσκώσει μερικώς το λάστιχο.

Κάλεσε οδική βοήθεια

Αν η ασφάλειά σου καλύπτει οδική βοήθεια, τότε αυτή η επιλογή θα σου λύσει τα χέρια. Αν μάλιστα έχεις επιλέξει την Anytime για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο εύκολο, αφού με τη νέα υπηρεσία “e-road assistance” μπορείς μέσω του site μας, με ένα μόνο κλικ, να κάνεις αναγγελία ζημιάς ή ατυχήματος χωρίς καν να σηκώσεις το τηλέφωνο!