Έχει αρκετό καιρό που από ένα απλό trend έγιναν τάση που επικράτησε στη διακόσμηση και όλα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν: ο λόγος για τους αγαπημένους μας καθρέφτες που σε διάφορα σχήματα, σχέδια και μεγέθη αποτελούν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση και για τον δικό σου χώρο! Μάθε, λοιπόν, πώς μπορείς να τους αξιοποιήσεις…

Λειτουργικά μιλώντας; Πηγή φωτός!

Όλα ξεκίνησαν από… το φως: γιατί κάθε καθρέφτης μέσα στο σπίτι έχει πάνω από όλα την ικανότητα να αντανακλά το φυσικό φως και να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Έτσι, είναι μία ιδανική επιλογή για ένα μικρό σαλόνι, αν επιθυμούμε να δείχνει μεγαλύτερο, για ένα κάπως όχι και τόσο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, αν θέλουμε να αποκτήσει άλλον «αέρα», αλλά ακόμα και για ένα χολ εισόδου, το οποίο θα το προτιμούσαμε πιο άνετο. Όσο για το ιδανικό σημείο τοποθέτησης ενός καθρέφτη; Αυτό δεν χρειάζεται και τόσο ειδικές γνώσεις για να το εντοπίσεις παρά μόνο λίγη παρατηρητικότητα: βρες σε ποιον τοίχο του χώρου σου «χτυπάει» το φυσικό φως και εκεί τοποθέτησε τον καθρέφτη σου, επιλέγοντας το σχήμα και το μέγεθος έτσι ώστε να σου ανταποδίδει… το φως!

mirror

Διακοσμητικά μιλώντας; Κάτι το διαφορετικό!

Αναζητάς αυτό το κάτι διαφορετικό για το σαλόνι σου; Μία σύνθεση από καθρέφτες θα κάνει τη διαφορά, με πιο κλασικό σημείο τοποθέτησής τους τον τοίχο πίσω από τον κεντρικό καναπέ. Ο safe τρόπος για να τους συνδυάσεις; Διάλεξε ένα χαρακτηριστικό –μέγεθος, σχήμα ή χρώμα– και «χτίσε» πιο αφαιρετικά γύρω από αυτό. Για παράδειγμα, αν θα επιλέξεις μία σύνθεση που να βασίζεται σε καθρέφτες που έχουν διαφορετικό χρώμα, ιδανικό είναι να αφήσεις πιο «ήσυχα» τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, δηλαδή το μέγεθος και το σχήμα. Αν πάλι προτιμάς κάτι φουλ εκκεντρικό, τότε κάνε το… ακριβώς αντίθετο, δημιουργώντας έντονα contrast. Και εννοείται πως το σαλόνι δεν είναι ο μόνος χώρος όπου αξίζει να επιλέξεις τους καθρέφτες για τη διακόσμησή του, αφού και άλλοι χώροι του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή η κρεβατοκάμαρα, ίσως έχουν ανάγκη λίγο από το φως τους.

Βέβαια, πέρα από τους καθρέφτες που είναι ένας σίγουρος τρόπος για ένα σπίτι πιο φωτεινό, ένα σπίτι θέλουμε να είναι και γεμάτο φωτεινές στιγμές – και για αυτό υπάρχει η Anytime, για να σου προσφέρει το ιδανικό ασφαλιστικό πρόγραμμα κατοικίας για τον δικό σου χώρο!