Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν επικίνδυνα, η φθορά στο αυτοκίνητό μας είναι ένα θέμα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ στην Κύπρο. Η πολύωρη έκθεση στις καυτές και υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου δημιουργεί διάφορα προβλήματα στο αυτοκίνητο, ενώ μας δυσκολεύει και όταν οδηγούμε. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πλέον πολλοί και εύκολοι τρόποι, ώστε να κάνουμε το όχημά μας λειτουργικό την καλοκαιρινή περίοδο, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την πρόωρη φθορά του. Ας δούμε μαζί τι επιλογές έχουμε…

Τα… αντιηλιακά του αυτοκινήτου μας

Ένα προστατευτικό για τον ήλιο για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας είναι μια πολύ οικονομική και αποτελεσματική λύση, καθώς η αλουμινένια κατασκευή του μπλοκάρει την ακτινοβολία που είναι βλαβερή για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και μειώνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Από την άλλη, οι μεμβράνες, αν και λίγο πιο ακριβές, έχουν και μεγαλύτερα οφέλη, καθώς είναι μόνιμα τοποθετημένες στα τζάμια προσφέροντας διαρκή προστασία και παράλληλα εξοικονόμηση καυσίμων έως και 33%. Αξιόπιστη λύση, ιδίως στην περίπτωση που το αυτοκίνητο πρόκειται να μείνει σταθμευμένο για μεγάλο διάστημα (π.χ. διακοπές), είναι και η γνωστή μας κουκούλα που «αγκαλιάζει» ολόκληρο το όχημα προστατεύοντας ταυτόχρονα και το χρώμα του.

Car Wash Water GIF by Yevbel

Τακτικός έλεγχος, μηδενικά απρόοπτα

Υπάρχει, επομένως, μία συγκεκριμένη ρουτίνα για τη φροντίδα του αυτοκινήτου μας που δεν πρέπει να παραμελούμε τους θερινούς μήνες, δεδομένου ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών εμφανίζονται πιο συχνά προβλήματα. Όσο για το πιο απλό που αξίζει να θυμόμαστε; Η συσσώρευση σκόνης σε συνδυασμό με το ζεστό και ξηρό κλίμα μπορούν να καταστρέψουν τις εξωτερικές και τις εσωτερικές επιφάνειες ενός αυτοκινήτου, γι’ αυτό είναι απαραίτητο το συχνό πλύσιμο, για να διατηρούνται το χρώμα του και η εσωτερική του επένδυση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε καλύτερη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, η προστασία είναι η λέξη κλειδί – και η προστασία πάντα ξεκινά από μια πλήρη ασφάλιση του αυτοκινήτου μας στην Αnytime!