Με τις υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε στην Κύπρο κάθε καλοκαίρι, το κλιματιστικό είναι είδος πρώτης ανάγκης. Αν μάλιστα το χρησιμοποιείς και τον χειμώνα, τότε οι ειδικοί συστήνουν ότι η συντήρησή του ιδανικά πρέπει να γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που κάτι τέτοιο είναι τόσο απαραίτητο;

Υγεία και καθαρή ατμόσφαιρα πάνε μαζί!

Καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας την εσωτερική και εξωτερική μονάδα των κλιματιστικών με ειδικά καθαριστικά – μυκητοκτόνα διασφαλίζουμε ότι ο αέρας που ανακυκλώνεται στον χώρο μας από αυτά θα είναι καθαρός και απαλλαγμένος από μικρόβια και σκόνη. Και σίγουρα με την πανδημία που πέρασε, όσο να πεις, όλοι εμπεδώσαμε για τα καλά τα οφέλη της απολύμανσης! Ειδικά στην περίπτωση του κλιματιστικού, ο καθαρισμός βοηθάει όχι μόνο στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τα μικρόβια και τους ιούς αλλά και στον περιορισμό των αλλεργιών.

Οικονομία στο ρεύμα, οικονομία στην τσέπη

Γνώριζες ότι η σκόνη και τα χνούδια που συσσωρεύονται στο εσωτερικό της μονάδας έχουν ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό να καταναλώνει από 5% έως 15% περισσότερο ρεύμα από ό,τι συνήθως; Ένας λόγος παραπάνω για να μην παραμελείς τη φροντίδα των φίλτρων του air-condition, καθώς αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ρεύματος.

Καλύτερη απόδοση

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στους μεγάλους καύσωνες να νιώθεις ότι το κλιματιστικό δεν αποδίδει στο μέγιστο. Ε, αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ελλιπή συντήρηση. Διότι όσο το μηχάνημα συντηρείται σωστά, τόσο διατηρείται η ψυκτική και θερμική του ισχύς και μπορεί να ανταπεξέλθει σε ακραίες εξωτερικές συνθήκες.

Αντοχή στον χρόνο

Όταν το κλιματιστικό συντηρείται τακτικά και σωστά, τότε προλαμβάνονται και οι βλάβες, επομένως επιμηκύνεται η «βιωσιμότητά» του, κοινώς αντέχει στα δύσκολα για περισσότερα χρόνια.

Βέβαια, σημαντικό είναι να αναθέσεις τη συντήρηση του κλιματιστικού σου σε ανθρώπους που θα το κάνουν σωστά, όπως ακριβώς κάνεις και όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας του σπιτιού σου: δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Anytime!