Το 2023 φαίνεται ότι θα είναι συναρπαστική χρονιά για την εσωτερική διακόσμηση, με πολλές νέες τάσεις να αναδύονται που σίγουρα θα εμπνεύσουν και θα ενθουσιάσουν. Δες, λοιπόν, εδώ τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές και «κλέψε» ιδέες για τον δικό σου χώρο!

Βιώσιμα υλικά & στοιχεία της φύσης

Η προώθηση του sustainability οδήγησε όλο και περισσότερους να στραφούν για τη διακόσμηση του σπιτιού τους στα βιώσιμα υλικά, όπως είναι το μπαμπού, ο φελλός και το ανακυκλωμένο ξύλο. Αυτά τα υλικά όχι μόνο μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά προσθέτουν και μια μοναδική, φυσική αίσθηση σε κάθε χώρο. Επιπλέον, η ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων, όπως το ξύλο, η πέτρα και τα φυτά στη διακόσμηση του σπιτιού, είναι από τις δυνατότερες τάσεις και για το 2023. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η προσθήκη μερικών φυτών σε γλάστρες μέσα στο δωμάτιο ή τόσο περίπλοκο όσο η εγκατάσταση ενός πέτρινου τζακιού ή ενός ξύλινου διαχωριστικού τοίχου. Αυτά τα earth friendly στοιχεία όχι μόνο προσθέτουν μια αίσθηση ζεστασιάς και σύνδεσης με τη φύση, αλλά βοηθούν και στον καθαρισμό και στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

διακόσμηση

Έντονα μοτίβα & χρώμα

Τα τολμηρά μοτίβα επιστρέφουν σε μεγάλο βαθμό το 2023. Είτε πρόκειται για γεωμετρικά σχήματα και αφηρημένα σχέδια είτε για πολύχρωμα φλοράλ, αυτά τα μοτίβα προσθέτουν μια αίσθηση ενέργειας και κίνησης σε κάθε χώρο. Λειτουργούν καλά σε μικρές δόσεις, όπως σε μαξιλάρια ή καλύμματα, αλλά και εναλλακτικά ως statement κομμάτια, όπως ένα μεγάλο έργο τέχνης ή ένας τοίχος με ταπετσαρία. Επίσης, το 2023 είναι η χρονιά του χρώματος, γι’ αυτό ξεχνάμε τα λευκά, μπεζ και τις soothing αποχρώσεις και λέμε ναι σε μια χρωματική παλέτα γεμάτη έντονες αντιθέσεις, που θα δώσει ζωντάνια και ζεστασιά στον χώρο μας.

διακόσμηση

Υφές

Οι υφές παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού το 2023. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές υφές, όπως ένα χνουδωτό χαλί σε ένα λείο ξύλινο πάτωμα ή ένα υφαντό ριχτάρι πάνω από έναν κομψό δερμάτινο καναπέ, μπορείς να προσθέσεις βάθος και χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο.

διακόσμηση

Ας πειραματιστούμε λοιπόν με τις τάσεις του 2023, οι επιλογές είναι τόσες πολλές που σίγουρα υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε όλους. Το κλειδί είναι να νιώθουμε εμείς καλά στον χώρο μας και μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια που θα μας κάνει να νιώσουμε έτσι; Μα φυσικά η ασφάλιση κατοικίας στην Anytime!