Ο πρώτος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και ποιος δεν ανυπομονεί να απολαύσει τα υπέροχα χρώματα της ανοιξιάτικης φύσης! Ειδικά για όσους τυχερούς έχουν δικό τους κήπο, αυτό είναι πιο εύκολο, αρκεί να επιλέξουν κάποια από τα δεκάδες πανέμορφα λουλούδια της εποχής και να τα φυτέψουν! Ας δούμε κάποιες επιλογές που ξεχωρίζουν και που δεν θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ στη φύτευση και την περιποίηση.

Τα πολύχρωμα…

Πετούνια

Σήμα κατατεθέν της άνοιξης, οι πετούνιες είναι ένας σίγουρος τρόπος να δώσουμε χρώμα στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας! Αναπτύσσονται γρήγορα, έχουν πλούσια βλάστηση και παρατεταμένη ανθοφορία που ξεκινά την άνοιξη και φτάνει ως το τέλος του φθινοπώρου. Μια ωραία ιδέα είναι να τη βάλουμε σε παρτέρι ή σε κρεμαστό καλάθι.

λουλουδια

Πανσές

Κλασικό λουλούδι της άνοιξης που πάντα μας μαγεύει με την ποικιλία των αποχρώσεών του από κίτρινο ως μωβ, μπορντώ και μπλε. Φυτεύεται σε φωτεινά σημεία (όχι με απευθείας έκθεση στον ήλιο) το φθινόπωρο ή στις αρχές της άνοιξης, ώστε να μας χαρίσει την ανθοφορία του σε όλη τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Εξαιρετική επιλογή για φύτευση σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

Ζέρμπερα

Αυτή η γοητευτική πολύχρωμη μαργαρίτα είναι ιδανική επιλογή για τον ανοιξιάτικο κήπο, καθώς ανθίζει στα μέσα της άνοιξης και κρατά ως το φθινόπωρο φτάνοντας σε ύψος μισού μέτρου! Μπορεί να φυτευτεί σε παρτέρι, σε γλάστρα στο μπαλκόνι ή ακόμα και ως φυτό εσωτερικού χώρου (μακριά από θερμά ή ψυχρά ρεύματα ή θερμαντικά σώματα).

λουλουδια

Τα αρωματικά…

Βιολέτα

Το μοναδικό, γλυκό της άρωμα σε συνδυασμό με το πανέμορφο άνθος της σε κίτρινο, λευκό, ροζ ή μωβ χρώμα την κάνουν να ξεχωρίζει, γι’ αυτό και είναι δημοφιλής επιλογή για φύτευση την άνοιξη, προσφέροντας παρατεταμένη ανθοφορία ως τις αρχές του φθινοπώρου.

Γιασεμί

Ίσως το πιο δημοφιλές αναρριχώμενο φυτό στη χώρα μας, μπορεί να το έχουμε συνδυάσει με το καλοκαίρι, όμως η ανθοφορία του ξεκινά από τις αρχές της άνοιξης και φτάνει ως τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Ανθεκτικό στη ζέστη, είναι ιδανικό για τις υψηλές θερμοκρασίες της Κύπρου. Καλό είναι να φυτευτεί σε σημείο προστατευμένο από την παγωνιά και τους δυνατούς βοριάδες του χειμώνα.

λουλουδια

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, την άνοιξη στους ανθισμένους κήπους ή στα μπαλκόνια μας, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε ότι για να ζούμε στο έπακρο τις όμορφες στιγμές στον χώρο μας, η ασφάλιση της κατοικίας μας στην Anytime είναι μονόδρομος!