Αν ήταν να διαλέξουμε το αγαπημένο μας μέρος του σπιτιού τώρα το καλοκαίρι, αυτό θα ήταν σίγουρα το μπαλκόνι ή ο κήπος, η προσωπική μας «όαση» που θέλουμε πάντα να είναι φροντισμένη και καταπράσινη. Οι υψηλές όμως θερμοκρασίες της Κύπρου και οι συνεχόμενοι καύσωνες είναι επιβαρυντικός παράγοντας για τα φυτά μας, γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε από πριν ποια από αυτά είναι πιο ανθεκτικά στη ζέστη.

φυτά

Για τους λάτρεις του χρώματος…

Τι καλύτερο από τη βουκαμβίλια, το αναρριχώμενο φυτό με το έντονο ροζ χρώμα που έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι και τα νησιά; Αγαπά τον ήλιο και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το έδαφος, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση. Όσο για το πότισμα; Δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να έχει αυτό το εκτυφλωτικό χρώμα, αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τοπίου της Κύπρου. Μία επιλογή που θα αγαπήσετε εξίσου, ειδικά αν προτιμάτε τα έντονα και ζωντανά χρώματα, είναι ο ιβίσκος. Γιατί; Επειδή ταιριάζει «γάντι» στο μεσογειακό κλίμα και τη ζέστη και λατρεύει το φως. Για να τονώσετε την ανθοφορία του, μπορείτε να βάζετε λίπασμα στο χώμα του μία φορά τον μήνα. Πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε με τα υπέροχα και μεγάλα του λουλούδια!

φυτά

Για τους παραδοσιακούς…

Νοσταλγείτε μήπως και εσείς «εκείνα τα λουλούδια της γιαγιάς»; Τότε, το γεράνι είναι η ιδανική επιλογή! Ευδοκιμεί σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους, ακόμα και πολύ κοντά στη θάλασσα, ενώ δεν ανθίζει μόνο το καλοκαίρι αλλά από άνοιξη έως φθινόπωρο. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1 – 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές) και προσφέρει και κάτι παραπάνω: με το έντονο άρωμά του απωθεί τα κουνούπια, γεγονός που το κάνει σχεδόν… απαραίτητο τους καλοκαιρινούς μήνες.

φυτά

Για τους λάτρεις της εξωτικής, ethnic ατμόσφαιρας…

Ειδικά για εσάς, δε θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι διαφορετικό από τους κάκτους, τα κατεξοχήν φυτά της ερήμου, που η παχιά επιφάνειά τους είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να συγκρατεί το νερό ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες ζέστης. Χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα, γι’ αυτό και είναι ιδανικοί για όσους δεν έχουν ιδέα από κηπουρική. Επιπλέον, ορισμένες ποικιλίες τους βγάζουν υπέροχα λουλούδια, δίνοντας μεξικάνικο αέρα ακόμα και στο πιο μικρό μπαλκόνι!

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω κι αν επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο: τα αγαπημένα σας φυτά θα επιβιώσουν και –με ελάχιστη φροντίδα– θα παραμείνουν όμορφα όλο το καλοκαίρι. Και ξέρετε τι άλλο είναι παντός καιρού και απαραίτητο σε όλες τις συνθήκες; Η ασφάλιση κατοικίας της Αnytime φυσικά, που προστατεύει το κτίριο του σπιτιού σας και το περιεχόμενό του από κάθε κίνδυνο!