Τα χριστουγεννιάτικα χωριά ήταν κατά γενική ομολογία το “talk of the town” των περσινών γιορτών και τα χάρηκαν μικροί και μεγάλοι, γι’ αυτό και το Υφυπουργείο Τουρισμού τα επαναλαμβάνει και φέτος!

Πώς, πότε, που

Πιο συγκεκριμένα, οι δήμοι που επιλέχθηκαν για τη φετινή εορταστική περίοδο περιλαμβάνουν χωριά από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, όπως τον Αγρό, την Καλαβασό, το Φικάρδου, την Πόλη Χρυσοχούς, τη Δερύνεια, την Κυπερούντα και τον Καλοπαναγιώτη. Τα χωριά θα «ανοίξουν» για το κοινό στις 26 Νοεμβρίου 2022 και θα λειτουργήσουν έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Μπαίνοντας σε εορταστικό mood, τα χωριά θα βάλουν τα χριστουγεννιάτικά τους και θα φωταγωγηθούν, ενώ θα στηθούν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα πουλούν τοπικές λιχουδιές και χειροποίητα προϊόντα υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών. Επίσης, θα διοργανωθούν workshops χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, αλλά και δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία σε μονοπάτια της φύσης και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα των περιοχών. Οι επιχειρήσεις στα κατά τόπους χωριά θα συμμετέχουν και εκείνες στις εορταστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας ειδικά μενού ή κυπριακό πρόγευμα.

χριστούγεννα

Όπου και να επιλέξεις να πας, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά και θα… ξυπνήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα σου, επιπλέον όμως θα γνωρίσεις κάποιες από τις ομορφότερες περιοχές της Κύπρου μέσα από τα προϊόντα και τις παραδόσεις τους. Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε, να γίνει η διοργάνωση αυτή θεσμός και πόλος έλξης για το νησί μας και να την περιμένουμε πως και πως κάθε χρόνο.

Για να είναι όμως τα ταξίδια σου και ασφαλή, εκτός από διασκεδαστικά, μην αμελήσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου στην Anytime!

Merry Christmas GIF