Άλλη μια μέρα ξεκινά με την καθημερινή μας ρουτίνα: ξύπνημα, πρωινές προετοιμασίες και φεύγουμε να πάμε για δουλειά. Όμως, δυο μάτια μας κοιτούν επίμονα. Περιμένουν να εισπράξουν τόση αγάπη που θα τους αρκεί για τις επόμενες ώρες που θα μείνουν μόνα. Ο λόγος για τους τετράποδους φίλους μας, σκυλάκια και γατάκια, γιατί –αλήθεια– τι κάνουν όταν μένουν… home alone;

κατοικίδιο

Σκυλάκια… εν δράσει;

Έχοντας φροντίσει ώστε η πρωινή του βόλτα να διαρκέσει τουλάχιστον ένα δεκαπεντάλεπτο, τώρα σας κοιτάζει, καθώς φεύγετε, κουνώντας λυπημένα την ουρά του. Τι πρόκειται να συμβεί μόλις το σκυλάκι σας μείνει μόνο; Σενάρια των ειδικών αναφέρουν δύο περιπτώσεις: ή που θα γκρινιάζει για αρκετή ώρα, με ελαφρύ κλαματάκι έως και γαβγίσματα, ή που θα το φιλοσοφήσει λίγο παραπάνω και θα ρίξει έναν γερό υπνάκο, με κάποια διαλείμματα βηματισμού, για να ξεχάσει πόσο του λείπετε, ωσότου… ξανασυναντηθείτε.

κατοικίδιο

Γατούλες… έτοιμες για όλα;

Θα τυλίξει την ουρά της στα πόδια σας, θα σας κοιτάξει πλαγίως, ίσως και να τσεκάρει για να σιγουρευτεί ότι η άμμος της είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πάντως ότι η γατούλα σας όλο και κάτι θα βρει να κάνει όσο θα λείπετε. Φημίζονται, άλλωστε, για την ανεξαρτησία τους. Όμως, μη φαντάζεστε ότι η απουσία σας περνά απαρατήρητη. Μόλις επιστρέψετε σπίτι, δεν θα ’χετε καλά καλά γυρίσει το κλειδί στην πόρτα και θα νιώθετε και πάλι την ουρίτσα της να τυλίγεται στα πόδια σας για καλωσόρισμα.

κατοικίδιο

Και αν τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα;

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Αν οι ώρες μοναξιάς προκαλούν στα αγαπημένα μας κατοικίδια εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές, όπως την τάση να κάνουν ζημιές ή αν έχουν σ’ αυτά οργανικές επιπτώσεις, όπως άγχος που εκδηλώνεται με σωματικά πλέον συμπτώματα, τότε είναι βέβαιο πως πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό για μια καλύτερη δική τους ρουτίνα!

Έτσι, λοιπόν, δεν ξεχνούμε ότι οι τετράποδες ψυχούλες που μας περιμένουν καθημερινά στο σπίτι έχουν ανάγκη την προσοχή και τη φροντίδα μας. Και όσο για το σπίτι στο οποίο κατοικούν μαζί με εμάς; Αυτό το φροντίζουμε επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης της Anytime!