Κι εντάξει μπορείτε να πείτε ότι ο ένας είναι ο πρίγκιπας της Αγγλίας κι ο άλλος ο πρίγκιπας των… ονείρων σας, αλλά κάπου εκεί ίσως να σταματούσαν οι ομοιότητες!
Κι όμως έχουν πραγματικά κάτι κοινό κι αυτό είναι η αγάπη τους για την ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε η επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν είναι μόνο επένδυση σε μία νέα τεχνολογία, αλλά κυρίως πίστη σε έναν καθαρότερο πλανήτη κι ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο πρίγκιπας Κάρολος συγκεκριμένα διαθέτει ένα SUV της Jaguar, το μοντέλο I-PACE, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018. Βέβαια ίσως οι ηθικοί αυτουργοί για την απόφασή του να είναι ο γιος του, πρίγκιπας Χάρρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, που στον γάμο τους πρωτοτύπησαν κι έδωσαν και το μήνυμα της ηλεκτροκίνησης, όταν κατέφτασαν με μία Jaguar E-Type, ένα άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Όσο για τον αγαπημένο Brad Pitt η αλήθεια είναι ότι θεωρείται – και όχι άδικα- ένας από τους πιο ευαισθητοποιημένους «σταρ» σε πολλά κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα. Ξεκίνησε να αλλάζει τις μετακινήσεις του με το υβριδικό Toyota Prius, ενώ σήμερα έχει επιλέξει να βάλει στο 100% την ηλεκτροκίνηση στη ζωή του με ένα Tesla Model S.

Είναι πλέον γεγονός ότι σε όλον τον κόσμο, οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν και να συμπληρώνουν με ηλεκτρικά αυτοκίνητα την παραδοσιακή τους γκάμα των βενζινοκίνητων. ΒΜW, Mercedes, Audi, Tesla, Volkswagen, Kia, Nissan και πολλές άλλες έχουν ήδη φέρει στην αγορά ή ετοιμάζονται σύντομα να λανσάρουν μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Η αποδοχή από το κοινό είναι πραγματικά εντυπωσιακή κι αυτό φαίνεται από τις όλο και αυξανόμενες πωλήσεις τους.

Το ότι πολλοί πλούσιοι και διάσημοι υιοθετούν την εναλλακτική αυτή μοτοκίνηση, σε συνδυασμό πάντα με τις δυσμενείς προβλέψεις για το κλίμα και το μέλλον του πλανήτη μας είναι φυσικό να επηρεάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στο θέμα της ηλεκτροκίνησης.

Η «νέα εποχή» φέρνει σίγουρα νέες προκλήσεις για όλους μας και σε κάθε τομέα της ζωής μας και σκοπός βέβαια είναι η ηλεκτροκίνηση να μην αφορά μόνο τους πλούσιους και διάσημους, αλλά όλους μας, αφού όλο και περισσότεροι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.