Η ατμόσφαιρα και το cosiness που δημιουργεί το τζάκι στο σπίτι είναι πραγματικά διαχρονικές αξίες και σίγουρα αποτελούν έναν καλό λόγο να μείνουμε μέσα τις κρύες νύχτες και να μαζευτούμε με κρασί και επιτραπέζια! Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη ποικιλία τζακιών για να διαλέξεις, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες σου. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Η old time classic επιλογή

Για τους παραδοσιακούς που τρελαίνονται με τη μυρωδιά του ξύλου, που σιγοκαίγεται, το κλασικό τζάκι ξύλου είναι η τέλεια επιλογή. Και όντως η φιλόξενη, ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι το κάτι άλλο! Αν όμως μένεις σε διαμέρισμα και δεν υπάρχει ήδη στα σχέδια από την αρχή, δε γίνεται να το τοποθετήσεις εκ των υστέρων. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται συντήρηση και καλό καθαρισμό τόσο της εστίας όσο και της καμινάδας, κάτι που χρειάζεται χρόνο, ειδικά αξεσουάρ για το τζάκι και συνεργείο καθαρισμού για την καμινάδα.

 τζακι

Οι σύγχρονες τάσεις

Μία από τις επιλογές που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι το τζάκι που λειτουργεί με υγραέριο, το οποίο ανάβει με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις εσύ την καύσιμη ύλη. Με θερμική απόδοση που αγγίζει το 80%, προσφέρει τη ζεστασιά του παραδοσιακού τζακιού ελαχιστοποιώντας τη ρύπανση από καπναέρια. Λόγω του ότι η εγκατάστασή τους είναι εύκολη, αποτελούν σίγουρα ιδανική επιλογή για διαμερίσματα ή επαγγελματικούς χώρους και η εύκολη συντήρησή τους είναι ένα έξτρα πλεονέκτημα.

Το ηλεκτρικό τζάκι είναι μία ακόμα εναλλακτική επιλογή, ιδανική για διαμερίσματα, καθώς δεν προϋποθέτει καν ειδική εγκατάσταση και το μόνο που χρειάζεται για να τεθεί σε λειτουργία είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τοποθετείται σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, κάποια μοντέλα μάλιστα μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον τοίχο σαν πίνακες με εφέ κινούμενης φλόγας.

τζακι

Μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις είναι το τζάκι με αέριο βιοαιθανόλης, μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που προέρχεται από φυσικά υλικά και παράγει θερμότητα χωρίς τα μειονεκτήματα των τζακιών ξύλου ή αερίου. Δε χρειάζεται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει, ούτε καμινάδα ή κάποιο σύστημα εξαερισμού. Το μόνο ίσως μειονέκτημά του είναι ότι καταναλώνει οξυγόνο, επομένως ο χώρος στον οποίο βρίσκεται πρέπει να αερίζεται τακτικά.

Επειδή όμως τα ατυχήματα στο σπίτι πάντα καραδοκούν, μία ολοκληρωμένη ασφάλιση κατοικίας στην Anytime σού δίνει σίγουρα τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τη θαλπωρή του τζακιού χωρίς περιττά άγχη!