Σε όλους μας έχει τύχει να διαπιστώσουμε κάποια στιγμή ότι το έχουμε παρακάνει με τη διακόσμηση και έχουμε φορτώσει σε σημείο «ασφυξίας» τον χώρο μας με έπιπλα και αντικείμενα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ειδικά οι μικροί χώροι να είναι δυσλειτουργικοί και καθόλου άνετοι. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να σου αποκαλύψουμε κάποια tips & tricks που θα κάνουν αυτόματα το μικρό σου διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο;

Let the sunshine in!

Ένας βασικός κανόνας που σίγουρα έχεις ξανακούσει είναι ότι όσο πιο φωτεινό είναι ένα σπίτι τόσο μεγαλύτερο φαίνεται. Επομένως, αφήνοντας ελεύθερες περισσότερες πηγές φυσικού φωτός ο χώρος θα «κερδίσει» σε τετραγωνικά. Αλλά ακόμα και αν το σπίτι σου δεν είναι τόσο φωτεινό, μπορείς να παίξεις με έξυπνες λύσεις, αποφεύγοντας τα φωτιστικά οροφής που συγκεντρώνουν το φως σε ένα σημείο και τοποθετώντας διάσπαρτες πηγές φωτισμού σε διάφορα σημεία.

tips

Έπιπλα – transformers

Ναι, τα πτυσσόμενα, πολυμορφικά έπιπλα, εκτός από τις πολλαπλές τους χρήσεις (π.χ. πλωτά ράφια που μπορούν να γίνουν μίνι γραφείο κ.λπ.), λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι, κάτι που θα αποσυμφορήσει το σαλόνι σου από όλα τα αντικείμενα που στοιβάζονται δεξιά και αριστερά χωρίς λόγο και κατά συνέπεια θα «ανοίξει» τον χώρο.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό trick για να μεγαλώσει αυτόματα κάθε μικρός χώρος από τους καθρέφτες! Τοποθέτησέ τους, λοιπόν, έξυπνα σε διάφορα σημεία και αμέσως θα δώσουν περισσότερο βάθος και θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

tips

Τhe magic trick

Ένα ακόμα μαγικό εφέ που ίσως δεν είχες σκεφτεί είναι… η μονοχρωμία! Τι εννοούμε; Το κόλπο είναι απλό: βάψε τοίχους και έπιπλα στο ίδιο χρώμα, μια τεχνική που είναι ιδανική ώστε να τραβάει το βλέμμα μακριά από τα αντικείμενα, τα οποία «ενσωματώνονται» στους τοίχους που τα περιβάλλουν και ο χώρος φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Και επειδή δεν έχουν σημασία τα τετραγωνικά αλλά η άνεση και η ασφάλεια που αισθάνεσαι στο σπίτι σου, μην παραλείψεις να τσεκάρεις τα ασφαλιστικά προγράμματα κατοικίας της Anytime και να διαλέξεις αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.