Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και λίγο – πολύ όλοι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε ότι επιστρέφουμε σε ένα ζεστό και cozy περιβάλλον. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε από το να… στρώσουμε τα χαλιά μας! Αν δεν έχεις ήδη και σκέφτεσαι να αγοράσεις, εδώ θα βρεις κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές ώστε να διαλέξεις αυτά που είναι ιδανικά για σένα.

Σαλόνι & Τραπεζαρία

Ξεκινώντας από το σαλόνι, το χαλί συνήθως το τοποθετούμε στο καθιστικό και ανάλογα με το μέγεθος του χώρου επιλέγουμε είτε ένα πιο μεγάλο χαλί που θα μπει κάτω από τον καναπέ —ώστε ολόκληρο το έπιπλο να ακουμπάει επάνω του— είτε ένα μικρότερο που να ακουμπούν μόνο τα μπροστινά πόδια των επίπλων πάνω στο χαλί.

Στην τραπεζαρία ο κανόνας για ένα σωστό αποτέλεσμα αισθητικά και πρακτικά είναι ότι το χαλί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το τραπέζι και όλες τις καρέκλες.

χαλί

Υπνοδωμάτιο

Εδώ υπάρχουν οι εξής επιλογές: είτε το χαλί να καλύπτει ολόκληρο το κρεβάτι είτε τα 2/3 του. Εκτός βέβαια και αν επιλέξουμε να βάλουμε runners δεξιά, αριστερά ή και μπροστά από το κρεβάτι. Ανάλογα λοιπόν με το size του κρεβατιού σου υπολογίζεις και τις διαστάσεις του χαλιού που θα πάρεις.

χαλι

Χρήσιμες συμβουλές & inspiration

• Προτίμησε ένα χαλί με έντονα χρώματα και μοτίβα σε ένα πιο μίνιμαλ και ουδέτερο χρωματικά δωμάτιο.

• Αν το πάτωμα είναι σκούρο, επίλεξε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί και το αντίθετο, ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο contrast.

• Αν πάλι προτιμάς ένα soothing και αρμονικό αποτέλεσμα, δώσε έμφαση στη μονοχρωμία, επιλέγοντας χαλιά στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και τα έπιπλα.

• To χαλί μπορεί πάντα να λειτουργεί και ως διαχωριστικό σε ένα μεγάλο δωμάτιο που υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, π.χ. σαλόνι και κουζίνα.

• Αν υπάρχουν πολλά χαλιά σε έναν χώρο, τότε πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους ποιοτικά και χρωματικά, αν και καλό είναι να μην υπερβάλλεις, γιατί τα πολλά μικρά χαλιά μικραίνουν και τον χώρο.

• Αν το δωμάτιο εκτίθεται σε δυνατό φως πολλές ώρες την ημέρα, καλό είναι να αποφύγεις τα σκουρόχρωμα χαλιά, γιατί ξεθωριάζουν πιο εύκολα.

Η αισθητική αναβάθμιση του χώρου σου πάντως δεν αρκεί για να νιώθεις ηρεμία και ασφάλεια, χρειάζεσαι και την ασφάλιση κατοικίας της Anytime που σε καλύπτει από κάθε ζημιά ή δυσάρεστο συμβάν μέσα στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνεις μόνο όμορφες στιγμές!