Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μας κουκούλα αυτοκινήτου, την οποία αγοράζουν περισσότερο όσοι παρκάρουν το αυτοκίνητό τους σε εξωτερικό χώρο, αλλά η χρησιμότητά της είναι πολλαπλή. Δες εδώ για ποιους λόγους αποτελεί ένα βασικό «εργαλείο» προστασίας του αυτοκινήτου σου, που αν δεν το έχεις πάρει ακόμα, έχεις ήδη αργήσει!

Είναι το «αντιηλιακό» του αυτοκινήτου

Γιατί οι ακτίνες UV δεν κάνουν κακό μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στο αυτοκίνητο, οξειδώνοντας τις χημικές συνθέσεις του χρώματός του, με αποτέλεσμα να ξεθωριάσει ή ακόμα χειρότερα να αφήσει μόνιμο λεκέ. Άσε που η ζέστη ανεβάζει στα ύψη και τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Επομένως, χρησιμοποιώντας κουκούλα παρέχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Προστατεύει από «επιθέσεις» σκόνης, πτηνών, βρωμιάς

Πόσες φορές δεν έτυχε να αφήσεις το αυτοκίνητό σου κάτω από δέντρο για να έχει σκιά και μετά το βρήκες λερωμένο από φύλλα, καρπούς κτλ.; Να μη μιλήσουμε για τα, συμπαθέστατα κατά τα άλλα, περιστεράκια που αφήνουν το… αποτύπωμά τους στο φρεσκοπλυμένο σου αυτοκίνητο κάνοντας τα νεύρα σου κρόσσια! Όσο για τη σκόνη που τακτικά επισκέπτεται το νησί μας; Σκεπάζει κάθε φορά το αμάξι με ένα καφέ «πέπλο» βρωμιάς και σε συνδυασμό με την υγρασία μπορεί να διαβρώσει το χρώμα του αυτοκινήτου. Το κάλυμμα, λοιπόν, θα σου εξασφαλίσει προστασία από όλους αυτούς τους ανεπιθύμητους «εχθρούς».

αξεσουάρ

Προστατεύει από γρατζουνιές

Φαντάσου τώρα τη σύγχυση που θα πάρεις αν ανακαλύψεις γρατζουνιά στο καινούργιο σου αυτοκίνητο! Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει, ένα ποδήλατο να περάσει με φόρα ή ένα παιδικό καρότσι να ακουμπήσει και έγινε η ζημιά. Βάζοντας όμως το κάλυμμα, αποτρέπονται τέτοιου είδους κίνδυνοι.

αξεσουάρ

Αποθαρρύνει τους κλέφτες

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά αυτός που θα θελήσει να παραβιάσει το αυτοκίνητο θα το σκεφτεί δεύτερη φορά εάν δει ότι υπάρχει κουκούλα, γιατί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να τη βγάλει και έτσι ίσως γίνει αντιληπτός από περαστικούς. Και αν θες να του το κάνεις πιο δύσκολο, υπάρχουν κουκούλες αυτοκινήτου με ειδικό κλείδωμα!

Βέβαια, μην ξεχνάμε τα βασικά, ότι δηλαδή για ενισχυμένη αίσθηση προστασίας κάθε στιγμή τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime είναι η πιο σίγουρη επιλογή!