Και ναι, έφτασε επιτέλους ο μήνας που έχει δύο αργίες, Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου, και ήδη κάνουμε πλάνα για τις πρώτες ανοιξιάτικες εκδρομές και βόλτες. Αν, λοιπόν, δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ήδη προγραμματίσει ταξίδι στο εξωτερικό, μην σκάς! Και η Κύπρος έχει υπέροχα μέρη για κοντινές αποδράσεις, αρκεί να έχεις όρεξη να τα ανακαλύψεις.

Φαρμακάς για να ανακαλύψεις τη χρυσή πηγή «Κοσκινά»

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεφτείς το πανέμορφο αυτό χωριό που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Γραφικά στενά, καλό φαγητό και παραδοσιακά γλυκά, το υπέροχο οινοποιείο Santa Irene που είναι το «καμάρι του χωριού». Yπάρχει όμως και ένα σημείο που βρίσκεται μέσα στη φύση και είναι πραγματικά μαγευτικό! Μιλάμε για τη χρυσή πηγή νερού Κοσκινά, ένα σπάνιο φαινόμενο της φύσης όπου θα δεις το νερό να αναβλύζει απευθείας από τη γη, κρυστάλλινο και διάφανο σαν να βγαίνει από κόσκινο, εξού και το όνομά του. Ένα εντυπωσιακό θέαμα όποια εποχή και αν πας, ειδικά όμως την άνοιξη που η φύση «οργιάζει»!

Καμπί για εξερεύνηση στο δάσος με το δεντρόσπιτο

Σε μικρή απόσταση από τον Φαρμακά βρίσκεται το χωριό Καμπί, με το υπέροχο μονοπάτι της φύσης «Αηδόνια» που θα σε οδηγήσει στο hot spot της περιοχής που δεν είναι άλλο από το πανέμορφο δεντρόσπιτο που βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, κάτω από έναν μεγάλο πλάτανο – του Καρπή τζια της Φανούς, όπως λέγεται. Το σπιτάκι αυτό, που φτιάχτηκε παλιά από κατοίκους της περιοχής, ανακαινίστηκε πρόσφατα με κονδύλια της ΕΕ και αποτελεί την τέλεια «κρυψώνα» για ατέλειωτο παιχνίδι αλλά και selfies.

Αγρός για βόλτα στα μονοπάτια της φύσης

Το χωριό αυτό που είναι από τα πιο δημοφιλή της επαρχίας Λεμεσού θα σε κερδίσει με την ομοφιά του παραδοσιακού οικισμού του, τις υπέροχες ταβέρνες του αλλά και τα μοναδικά μονοπάτια της φύσης: Aγρός – Μαδαρή (3χλμ.), Λαγουδερά – Αγρός (6 χλμ.) και Αγρός – Κάτω Μύλος (6 χλμ.).

Άγιος Θεόδωρος για selfie στο «παράθυρο» της φύσης

Χτισμένος στις όχθες του ποταμού Πεντάσχοινου, ο Άγιος Θεόδωρος είναι από τα αναπτυσσόμενα χωριά της επαρχίας Λάρνακας που σίγουρα θα βρεις πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Γραφικά σοκάκια με όμορφα αρχοντικά, ξωκλήσια, ενετικός νερόμυλος και όμορφο φυσικό περιβάλλον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το σημείο θέας «Στεφάνι», σε έναν λόφο ανατολικά της Κοινότητας, όπου έχει κατασκευαστεί ένα παγκάκι σε σχήμα παραθύρου με εντυπωσιακή θέα τα Λεύκαρα, το Σταυροβούνι, τις περιοχές Πεντάσχοινου και Βασιλικού ως και τη Λάρνακα – αν ο καιρος είναι καλός. Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της επαρχίας Λάρνακας!

Διάλεξε, λοιπόν, την περιοχή που σε εμπνέει και οργάνωσε την εκδρομή σου. Και φυσικά, για ασφαλείς και άνετες διαδρομές κάθε στιγμή, μην ξεχνάς ποτέ την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime!