Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη μέρα πoυ θα φύγουμε για διακοπές και πριν αρχίσουμε να ονειρευόμαστε ακρογιαλιές – δειλινά, καλό θα ήταν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μάθουμε επιτέλους να φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας σωστά και να μη χρειαζόμαστε βοήθεια για να καταφέρουμε να την κλείσουμε! Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα δεις ότι πράγματι… δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Keep calm & make a list   

Για να μην αναρωτιέσαι αν τα πήρες όλα, ξεκίνα φτιάχνοντας μια λίστα με όσα θα χρειαστείς ανάλογα με το μέρος που θα πας, τις καιρικές συνθήκες που θα βρεις εκεί και το πόσες μέρες θα κάτσεις. Μια καλή ιδέα είναι να «σετάρεις» τα ρούχα που θα πάρεις, ώστε να έχεις εικόνα του τι θα βάλεις κάθε μέρα και να μην πέσεις στην παγίδα να πάρεις ρούχα που δε θα φορέσεις ποτέ. Μάλιστα, χρήσιμο θα ήταν να προτιμήσεις ρούχα που δεν τσαλακώνονται εύκολα. Life – saving tip: μια λίστα με όσα χρησιμοποιείς μέχρι τελευταία στιγμή (κινητό, φορτιστή, κλειδιά, οδοντόβουρτσα, πορτοφόλι κ.λπ.), ώστε να μην ξεχάσεις κάτι σημαντικό.

Γέμισμα βαλίτσας: αξιοποιούμε κάθε εκατοστό

Το νούμερο ένα μαγικό κόλπο εξοικονόμησης χώρου στη βαλίτσα είναι το «ρολάρισμα» των ρούχων! Κάθε κενό σημείο μπορεί να γεμίσει με κάτι απαραίτητο, όπως π.χ. κάλτσες, εσώρουχα και αντικείμενα που δεν πιάνουν πολύ χώρο. Τοποθετούμε πρώτα τα πιο βαριά αντικείμενα και παπούτσια, στη μέση τα εύθραυστα και από πάνω τα υπόλοιπα ρούχα. Επίσης, οι πλαστικές συσκευασίες ταξιδιού είναι ιδανικές για τη μεταφορά καλλυντικών / υγρών. Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, έλεγξε το βάρος της βαλίτσας, για να σιγουρευτείς ότι δεν υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο. Τέλος, πριν την παραδώσεις στο check-in, βεβαιώσου ότι την έχεις κλείσει καλά (ένα λουκέτο δε θα ήταν κακή ιδέα για extra ασφάλεια).

Και επειδή για όλα ισχύει το “safety first”, όπως φροντίζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για το σπίτι και το αυτοκίνητό μας. Πώς; Επιλέγοντας την κατάλληλη για εμάς ασφάλεια κατοικίας και αυτοκινήτου στην Anytime!