Αν η ασφαλής οδήγηση ήταν παιχνίδι, τότε όλοι θα αναρωτιόμασταν «Πώς νικάμε;» Δεν είναι όμως. Είναι μια σοβαρή υπόθεση. Γι’ αυτό και οι απαντήσεις πηγάζουν από την καθημερινότητα όλων μας, στην οποία δραματικοί αριθμοί αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Κύπρου. Και όμως, «Οι Αριθμοί Αλλάζουν» με απλές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να νικάμε στην ασφαλή οδήγηση και τελικά να βγαίνουμε όλοι μαζί… νικητές στη ζωή!

Δεν ρισκάρουμε ποτέ και για τίποτα

Είναι απλό: όταν κρατάμε το τιμόνι, δεν ρισκάρουμε ποτέ και για τίποτα. Λέμε όχι στην κατανάλωση αλκοόλ, στη χρήση κινητού τηλεφώνου, στο να μη φοράμε ζώνη ή να υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, με τα παραπάνω να αποτελούν τις τέσσερις πιο βασικές αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Κύπρου. Λέμε όχι γενικά σε οποιονδήποτε περισπασμό, γιατί είναι αυτές οι φαινομενικά μικρές επιλογές και κάτι λίγα δευτερόλεπτα που καθορίζουν το αν θα κινδυνεύσουμε με δραματικές επιπτώσεις για εμάς και τους γύρω μας. Γι’ αυτό και ναι, τα πράγματα είναι απλά: στην οδήγηση δεν παίζουμε! Και δεν ρισκάρουμε ποτέ και για τίποτα.

csr

 Αν η ασφαλής οδήγηση μας γίνει βίωμα

Μόλις πρόσφατα στην Anytime πήραμε μία πρωτοβουλία: στο πλαίσιο της εκστρατείας μας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Αριθμοί Αλλάζουν», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιήσαμε στο Mall of Cyprus και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου την ενέργεια «Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση». Με σύνθημά μας το «Βγες νικητής στην ασφαλή οδήγηση!» καλούσαμε οδηγούς να συμμετέχουν σε μία πρωτότυπη βιωματική δράση: σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο δαπέδου, έτσι ώστε να θυμίζει δρόμο, οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν μία ορισμένη διαδρομή φορώντας γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ (VR γυαλιά), εκτελώντας παράλληλα απλές κινήσεις όπως το να πιάσουν τα κλειδιά τους από το πάτωμα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα συμπεράσματα όλων μας… ακόμα μεγαλύτερα: και η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ, αυτή που μπορεί να μην ξεπερνά το νόμιμο επιτρεπτό όριο, δεν παύει να μειώνει τον χρόνο αντίδρασής μας στο τιμόνι και να κάμπτει τα αντανακλαστικά μας. Όσο για τις λύσεις; Υπάρχουν για όταν θέλουμε να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε και συνοψίζονται στη συνειδητή μας επιλογή να μην πιούμε ή αν έχουμε πιει, να μετακινηθούμε μ’ έναν φίλο που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ ή με ένα ταξί. Γιατί μόνο έτσι διασφαλίζουμε 100% ότι τόσο εμείς όσο και οι γύρω μας μένουμε ασφαλείς.

csr

Και άρα πώς τελικά απαντάμε στο ερώτημα «Πώς νικάμε στην ασφαλή οδήγηση;» όταν η οδήγηση… δεν είναι παιχνίδι; Με υπευθυνότητα. Γνωρίζοντας το τι μπορεί να μας κοστίσει ένα σφάλμα στο τιμόνι και μόνο με εμάς να λειτουργούμε ως ευσυνείδητοι οδηγοί οι αριθμοί αλλάζουν – και στην Anytime, πέρα από τα προγράμματα ασφάλειας αυτοκινήτου που σας προσφέρουμε, θα βρίσκετε πάντα και έναν σύμμαχο σ’ αυτήν τη συλλογική προσπάθεια: στο να κάνουμε τους δρόμους της Κύπρου πιο ασφαλείς για όλους μας!