Άνοιξη και άστατος καιρός σημαίνει ότι ο τετράποδος φίλος μας μπορεί να έχει ανάγκη μια μεγάλη βόλτα στο δάσος, αυτό όμως είναι αρκετά μακριά και πρέπει να πάμε με το αυτοκίνητο. Πώς θα φτάσουμε όμως ως εκεί, αλλά και στην οποιαδήποτε διαδρομή ή ταξίδι σκοπεύουμε να κάνουμε παρεούλα, σωστά και με ασφάλεια;

Dog Food Friday GIF by Diamond Pet Foods

Πρώτα ένα test drive

Σε περίπτωση που το κατοικίδιό μας έχει ξαναδοκιμαστεί σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς, τα πράγματα είναι απλά. Ξέρουμε ήδη τις αντιδράσεις και τις ανάγκες του κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας. Ωστόσο, αν πρόκειται να συνυπάρξουμε για πρώτη φορά στο αυτοκίνητο, πρέπει να κάνουμε ένα βασικό test drive. Έτσι, για παράδειγμα, δεν ξεκινούμε ποτέ απευθείας από τη Λευκωσία να πάμε να χαρούμε την παραλία της Λάρνακας! Αντιθέτως, κάνουμε σκόπιμα μία κοντινή απόσταση, παρατηρώντας πώς νιώθει και αντιδρά ο τετράποδος φίλος μας. Τότε και μόνο τότε είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ξανοιχτούμε περισσότερο, ενώ δεν ξεχνούμε να πάρουμε μαζί και όλα τα απαραίτητα έγγραφά του, όπως ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

Dog Driving GIF by Rover.com

Στο πίσω κάθισμα πάντα

Η αλήθεια είναι ότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας κατά καιρούς σε αυτοκίνητα: μικρούς ή μεγάλους σκύλους στη θέση του συνοδηγού ή σε καρότσα οχήματος να μας φωνάζουν μάλλον για βοήθεια και άλλα… ευτράπελα. Όμως, το σωστό και αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως όταν το κατοικίδιό μας μπαίνει στο αυτοκίνητο, το βάζουμε πάντα στο πίσω κάθισμα. Αυτό διασφαλίζει ότι σε περίπτωση, για παράδειγμα, αναγκαστικού και απότομου φρεναρίσματος, καμία αντίδρασή του δε θα έχει αρνητικές συνέπειες για κανέναν μας.

Dog Car GIF

Χαριτωμένο και όμως τόσο επικίνδυνο

Σίγουρα έχετε δει κάποια στιγμή στον δρόμο μία υπέροχη φατσούλα να βγαίνει έξω από το παράθυρο ενός διερχόμενου αυτοκινήτου και, συνήθως με τη γλώσσα έξω, να απολαμβάνει την αίσθηση του αέρα σχεδόν χαμογελώντας σας. Και όμως, αυτή η χαριτωμένη εικόνα επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, όπως το πιο απλό: ο αέρας και η σκόνη που φτάνουν στο πρόσωπο του κατοικίδιού μας μπορούν να του προκαλέσουν από ερεθισμό μέχρι μόλυνση στα μάτια. Γι’ αυτό και προτιμάμε να μην έχουμε τέρμα ανοιχτό παράθυρο, όταν στο πίσω κάθισμα βρίσκεται το κατοικίδιό μας.

Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, να χαρούμε τη βόλτα με το αυτοκίνητο και τον τετράποδο φίλο μας με προσοχή και ασφάλεια, για την οποία άλλωστε έχουμε ήδη φροντίσει, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime!