Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που περίμενες όλον τον χρόνο: η στιγμή που θα οργανώσεις τις διακοπές σου! Αν διάλεξες ήδη το μέρος, η διαμονή είναι το επόμενο που μένει να διευθετήσεις, για να αρχίσεις να φτιάχνεις βαλίτσες. Σε περίπτωση που σε βασανίζει το δίλημμα αν θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις ξενοδοχείο ή κάμπινγκ, ας αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά, ώστε να κάνουμε αυτήν την απόφαση πιο εύκολη…

κάμπινγκ

Τα συν και τα πλην του ξενοδοχείου

Μετά από έναν κουραστικό χειμώνα, δύσκολα μπορεί κανείς να πει όχι σε λίγη πολυτέλεια και περιποίηση. Και η αλήθεια είναι ότι ένα ξενοδοχείο σου παρέχει όλα αυτά και με το παραπάνω: πρωινό ή/και γεύμα, άνεση και καθαριότητα, κλιματισμό, καθαρά κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, ησυχία και απομόνωση.

Οπότε, αν αυτό που αναζητάς για τις διακοπές σου είναι η απόλυτη ξεκούραση, ώστε το μόνο που θα ’χεις να κάνεις είναι να… απλώνεις την πετσέτα σου και να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα, τότε μάλλον είσαι τύπος ξενοδοχείου! Βέβαια, καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη ότι έτσι αυξάνεται το budget των διακοπών σου και ίσως χρειαστεί να δώσεις και μια διόλου ευκαταφρόνητη προκαταβολή, αφού εξαιτίας περιορισμένης διαθεσιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου.

κάμπινγκ

Τα καλά και τα δύσκολα του camping

H επιστροφή στη μητέρα φύση και η αίσθηση περιπέτειας του camping είναι εμπειρία που σίγουρα πρέπει να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου! Αν, λοιπόν, η φάση “survivor” είναι το στοιχείο σου και δε νιώθεις διακοπές αν είσαι κλεισμένος/η σε τέσσερις τοίχους, τότε σου ταιριάζει.

Φυσικά, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η ότι θα έρθεις σε επαφή με… όλα τα στοιχεία της φύσης, άρα και ζωύφια, ερπετά κ.λπ., ότι θα εγκαταλείψεις την άνεση του κρεβατιού σου και θα ξεχάσεις την πολυτέλεια του ζεστού νερού και του ιδιωτικού μπάνιου, συν το γεγονός ότι θα είσαι εκτεθειμένος/η στον ήλιο και τη ζέστη πολλές ώρες της μέρας. Από την άλλη, το socializing είναι στα συν του camping, το κακό όμως είναι ότι οι στιγμές φασαρίας δε λείπουν και δύσκολα έχεις private space όποτε εσύ το θελήσεις.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη επιλογή! Είναι καθαρά θέμα διάθεσης το τι θα προτιμήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα σου και τον στόχο σου να περάσεις όμορφα και να νιώσεις ανανεωμένος/η στο τέλος των διακοπών σου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αφού θα φύγεις από το σπίτι, μία ασφάλεια κατοικίας στην Anytime είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελήσεις, για να απολαύσεις πραγματικά ένα ανέμελο καλοκαίρι.