Όλοι ανυπομονούμε για το καλοκαίρι, μα η αλήθεια είναι πως όταν φτάνει για τα καλά, αρχίζουμε και να δυσφορούμε, ειδικά εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα. Όμως και πάλι, είναι μία υπέροχη εποχή που μπορούμε να απολαύσουμε παίρνοντας το αυτοκίνητό μας για να κάνουμε μικρές εξορμήσεις στην παραλία ή σε κάποιο χωριό. Ειδικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις, απ’ τις οποίες όμως δεν εξαιρούνται ούτε και οι καθημερινές μας μετακινήσεις, ποια είναι ορισμένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ μες στο αυτοκίνητο;

Μπουκάλι νερού: ο συνήθης ύποπτος!

Είναι ο σύμμαχός μας, όταν διψάμε, δεν πρέπει όμως να το ξεχνάμε μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά αν αυτό πρόκειται να εκτεθεί για πολλές ώρες στον ήλιο. Ο λόγος είναι ότι ένα πλαστικό μπουκάλι νερού σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνει χημικές ουσίες μέσα στο νερό που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το καταναλώσουμε.

Τσίχλες, καραμέλες… μέχρι και σοκολάτες;!

Εντάξει, όλοι είμαστε λίγο ή πολύ γλυκατζήδες, αλλά το να ξεχάσεις εν μέσω καλοκαιριού οτιδήποτε από τα παραπάνω τρία –τσίχλες, καραμέλες ή σοκολάτα– μέσα στο αυτοκίνητο είναι ένα στοίχημα το οποίο σε κάθε περίπτωση… θα χάσεις: το «καλύτερο» σενάριο είναι ότι θα αλλοιωθούν σε βαθμό που δεν θα τρώγονται πλέον, ενώ το χειρότερο είναι ότι θα λιώσουν λερώνοντας το αμάξι σου!

zesti

Αρωματικά σπρέι και άλλα

Το αρωματικό σπρέι που σου αρέσει ή το αντικουνουπικό που δεν ξεχνάς ποτέ σίγουρα σε σώζουν από διάφορες καταστάσεις. Ωστόσο, το να τα ξεχάσεις μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο για πολλές ώρες με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μάλλον θα σε… μπλέξει σε καταστάσεις, αφού τέτοιου είδους αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και έκρηξη από την υπερθέρμανσή τους.

Είναι πολλά τελικά αυτά που πρέπει να έχεις κατά νου, αλλά είναι σημαντικό να τα γνωρίζεις για ένα ανέμελο καλοκαίρι, όπως ακριβώς το έχεις ονειρευτεί. Και όταν μιλάμε για ανεμελιά που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις σου, μπορείς να έχεις ακόμα… περισσότερη, επιλέγοντας το δικό σου πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου της Anytime!