Όλοι οι γονείς ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένα παιδί από την ξεγνοιασιά των καλοκαιρινών διακοπών στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου. Για να κάνουμε, λοιπόν, αυτήν τη μετάβαση πιο εύκολη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ας δούμε μερικές ιδέες για να ανανέωσουμε το παιδικό δωμάτιο με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει ο χώρος πιο ευχάριστος για το παιδί, αλλά και να ενισχυθεί η συγκέντρωσή του στη μελέτη.

παιδικό δωμάτιο

Σωστός φωτισμός, το ήμισυ του παντός

Ο βασικός κανόνας είναι ένας: το γραφείο πρέπει να βρίσκεται κοντά σε πηγή φυσικού φωτισμού, δηλαδή όσο πιο κοντά γίνεται σε κάποιο παράθυρο, ώστε να μην καταπονείται η όραση του παιδιού. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να αυξήσουμε τις πηγές τεχνητού φωτισμού, επιλέγοντας το κατάλληλο σύστημα με τη βοήθεια του ηλεκτρολόγου μας.

παιδικό δωμάτιο

Η ενέργεια των χρωμάτων

Σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του δωματίου παίζουν και τα χρώματα που θα επιλέξουμε, καθώς σύμφωνα με τη χρωματολογία ορισμένα ενισχύουν τη συγκέντρωση, την εμπέδωση της ύλης και την παραγωγικότητα του παιδιού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε και εκείνα που είναι ιδανικά για χαλάρωση. Για παράδειγμα, το μπλε αποπνέει ηρεμία αλλά και σιγουριά, το πορτοκαλί, γνωστό και ως χρώμα του θάρρους, εμπνέει τη χαρά και τη θετικότητα και το πράσινο ενισχύει τη συγκέντρωση και τη δημιουργική σκέψη.

παιδικό δωμάτιο

Οργάνωση γραφείου και βιβλιοθήκης

Το Α και το Ω για το δωμάτιο ενός μαθητή είναι ο χώρος του γραφείου, που πρέπει να είναι άνετος και λειτουργικός, ώστε το παιδί να εξοικειωθεί πιο γρήγορα με τις υποχρεώσεις του και να βιώσει θετικά τις αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς. Επίσης, μια όμορφη βιβλιοθήκη, σε παιχνιδιάρικο σχήμα και χαρούμενα χρώματα, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την όρεξή του για διάβασμα και πέρα από τις ώρες της μελέτης.

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι η αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας είναι σημαντική για τον προσωπικό χώρο του παιδιού αλλά και για εμάς – γι’ αυτό και επιλέγουμε τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Anytime!