Με την τιμή της βενζίνης που έχει ανέβει επικίνδυνα και δεν σου επιτρέπει να φουλάρεις το ρεζερβουάρ σε τακτική βάση, όλο και πιο συχνά μπορεί να σου συμβεί να δεις το λαμπάκι καυσίμων να ανάβει ενώ οδηγείς. Don’t panic! Δεν σημαίνει ότι θα μείνεις ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και θα φτάσεις ασφαλής στον προορισμό σου!

1η κίνηση – Μειώνουμε ταχύτητα

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί λοιπόν η συγκεκριμένη ένδειξη, δεν χρειάζεται άγχος, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Παρ’ το… χαλαρά με το γκάζι και μείωσε ταχύτητα μέχρι να φτάσεις στο κοντινότερο πρατήριο. Αν δεν γνωρίζεις πού είναι αυτό και έχεις GPS, χρησιμοποίησέ το για να το βρεις.

2η κίνηση – Κλείνουμε το κλιματιστικό

Επειδή το κλιματιστικό αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου, πρέπει να το κλείσεις για να κάνεις οικονομία στη βενζίνη, ιδίως αν το πρατήριο είναι σε μεγαλύτερη απόσταση.

3η κίνηση – Υπολογίζουμε τα χιλιόμετρα που απομένουν

Έστω ότι ανάβει η ένδειξη, η ποσότητα καυσίμου που μένει είναι αρκετή – εξαρτάται βέβαια και από το πώς οδηγούμε, το μέγεθος του αυτοκινήτου και το πόσο ενεργοβόρος είναι ο κινητήρας του. Κατά μέσο όρο η ρεζέρβα καυσίμου κυμαίνεται από 6 έως 10 λίτρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο τόσο μικρότερο είναι και το ρεζερβουάρ του. Αν όμως γνωρίζεις πόσο καίει το αυτοκίνητό σου (μια μέση κατανάλωση είναι 10λτ/100χλμ), μπορείς να υπολογίσεις στο περίπου πόσα χιλιόμετρα σου απομένουν. Έτσι, μπορείς να μηδενίσεις τον χιλιομετρητή όταν ανάψει το λαμπάκι καυσίμου και να ξέρεις ακριβώς πόση απόσταση μπορείς να κάνεις.

Στην περίπτωση βέβαια που έχεις ασφαλίσει το αυτοκίνητό σου στην Anytime, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Με τη νέα υπηρεσία “e-road assistance”, με ένα μόνο κλικ στo site μας, μπορείς να κάνεις αναγγελία οποιασδήποτε ζημιάς ή βλάβης (ναι, ακόμα και αν έχεις μείνει από βενζίνη) και η οδική βοήθεια θα είναι στη διάθεσή σου 24/7 χωρίς καν να σηκώσεις το τηλέφωνο!