Ναι, φροντίζεις για την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου σου και κάνεις τα service σου στην ώρα τους, όμως γνωρίζεις ποια είναι τα απαραίτητα που πάντα πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτό, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς σε μία έκτακτη ανάγκη, αν και όποτε αυτή προκύψει; Ας τα δούμε, λοιπόν, αναλυτικά.

Νο 1: Πυροσβεστήρας

Και φυσικά μιλάμε για έναν πυροσβεστήρα που είναι λειτουργικός (δηλαδή δεν έχει λήξει ή επαναχρησιμοποιηθεί), πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές και είναι σε σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμος.

Νο 2: Προειδοποιητικό τρίγωνο

Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί το τρίγωνο σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων πίσω από το όχημα, για να ειδοποιούνται οι διερχόμενοι οδηγοί ότι πρέπει να μειώσουν εγκαίρως ταχύτητα.

Νο 3: Ρεζέρβα

Ναι, γνωρίζεις ότι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητό σου. Είσαι όμως σίγουρος/η ότι είναι φουσκωμένη και σε καλή κατάσταση; Πρέπει, λοιπόν, ανά τακτά διαστήματα να την ελέγχεις και βέβαια να διαθέτεις και γρύλο και κλειδί για την περίπτωση που δεν υπάρχει κοντά κάποιο συνεργείο και πρέπει εσύ να την τοποθετήσεις. Άσε που ο νόμος σε υποχρεώνει έτσι και αλλιώς να έχεις τα απαραίτητα εργαλεία, οπότε ένας λόγος παραπάνω!

αυτοκίνητο

Νο 4: Κουτί πρώτων βοηθειών

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας φαρμακείο αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει να περιέχει: βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, λευκοπλάστη, ατομικούς και αιμοστατικούς επιδέσμους, ένα φιαλίδιο με οινόπνευμα ή τοπικό αντισηπτικό για μικροτραυματισμούς. Επίσης, κάποια παυσίπονα ή ενέσεις που, αν υποφέρεις από αλλεργίες, μπορεί να είναι σωτήρια σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις.

Νο 5: Ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά

Τέλος, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η στιγμή της αφηρημάδας που θα φύγεις βιαστικά ξεχνώντας τα γυαλιά οράσεώς σου στο σπίτι, καλό θα ήταν να προνοήσεις να έχεις και ένα δεύτερο ζευγάρι μέσα στο αυτοκίνητο.

Και μιλώντας για έκτακτες περιστάσεις, το πιο σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime: θα σε κάνει να αισθάνεσαι πάντα ασφαλής και θα σε γλιτώσει από πολλές… οδικές περιπέτειες!